Friday, 22 January 2016

[throwback] 4 science's big party



THE 'CHOCOLATE' OF MY LIFE ..



So !!! (bright smile) here is a throwback of my class's event , which is the event of Sambutan Hari Raya Aidilfitri for all the teachers in my school. This is the best thing that we had in last year (2015), great memories will always be there . yah , even we were so so so so tired that day but we're really satisfied with the event. This event was one of the big event that had organised by my class [other big events ; 'teater merdeka' this gonna be talk in another entry , insyaAllah]

Here , the most important thing that i've learnt was ,, friendship is just like a family , you help me , i help you and both happy, it just like ,, if i need you , you'll need me too.. just like people always said , ''one for all , and all for one'' .
The cooperation between us makes me feel like , ''TODAY ,, 18 HEART , 18 SOUL , BECOME ONE , 18 MEMBERS BECOME ONE FAMILY''

Kalut. that day memang kalut. tambah-tambah lagi we had only two prince in our class , and 16 princess..haha.. we were like  , tak cukup bantuan , tak cukup tenaga lelaki , (ye lah kan , untuk angkat barang-barang berat) 
we were all like !@#$%^&
''what? tong air takde? macam mana nak ambil air ni?''
''pudin , azrul !! angkat lah benda-benda yang berat ni!!''
''miraa , mee kari dah sampai , cepatttt!!''
''lah ? air tak buat lagiiiiii ,, tak da air masak!!''
''pudin and azrul ,,, pergi beli air masak dalam 3 tong dengan Cikgu Hazani''
''effatun ,, lap meja tuu''
''ayu , tolong sapu lantai tuu''
''shida , kat sini pun perlukan bantuan"
''cikgu sampai , cikgu sampai!!''
''jom jom ambil gambar ''
'' hajar, cari mangkuk nak letak kuih-muih niii''
''gambar lagii , lagi dan lagi''

anddd sooooo onnnnn , sampai lah habis party tu......

The menu that we had that day were really-really-really mouthwatering , delicious , scrumptious , bak kata orang kelantan 'sedap sengoti , tok nipu sikit habuk'.hahaha... the teachers pun puji hidangan kami woooooo and they say 'tak rugi datang , kenyangggg' .....bangga-bangga !!
we had :
  • mee kari (hidangan utama)
  • soto nasi himpit
  • murtabak maggi
  • kuih-muih
  • ketupat of course (kan raya)
  • dadih
  • koktail buah buahan
  • nasi ayam
  • tape (in kelantan) and i don't know apa orang luar panggil 'tape' or maybe ketapai , tapai ,, aahh don't know!!
  • biskut-biskut raya
  • puding telur
  • puding triffle
  • kek coklat
  • okay , aku dah lupa ,, banyak sangat kottt..
Foods and drinks dibeli dengan duit kelas , and ada juga yang di sponser kan oleh kami.. even kosnya tinggi sikit , tapi kami tetap gembira sebab cikgu-cikgu gembira , walaupun balik rumah penat gila then terus tidur , we were still happy sebab dapat merasai kemanisan sebuah persahabatan dalam satu kelas..

We also got our own photo booth.. yahh the place that we gathered and take a lot of photos with friends and teachers. Photo booth punya AJK dah sediakan banyak photo  booth 's prop untuk ambil gambar.... and like usual , we got a lot of balloons !!yahhhhhhh , memenuhi segenap ruang photo booth.. when there's a party , there's balloons , right?

That day , kami semua dibenarkan pakai baju kelas .. hahaha ,, masa tu baju kelas baru siap... bila dah seragam semua , nampak macam ahli-ahli katering pun ada ,,, kelantanese call is as 'sep jung kako' ..
pom boleh , haha..this gonna be a great memories in my life... berita sedih , tahun ni mungkin dah tak buat , sebab terpaksa bergerak gempur menuju SPM ...what ???!! SPM ?? ,... okay let's not talk about SPM .... huhu...


lastly ,
 a big thanks to our class teacher , cikgu Zawatil Aqmar ,yang banyak membantu dalam event ni..
thanks to all teacher sebab sudi datang ke majlis kelas kami.. haha tu je , kay bye ..

Also with :
Mira Athira
Effatun Nur
Izyan
Cikgu Zawatil

[Do visit their blogs too :) ]

<3




2 comments:

  1. Hoho .. Kenangan, kenangan!:D *tersengih bila tengok that picture* <3

    ReplyDelete

Do say something here !! :) <3